Een wijnmakersfamilie’s reputatie

Als je ooit een paar Georgische wijnen hebt geproefd, is de kans groot dat minstens één van hen gemaakt is onder de waakzame ogen van Giorgi of Temuri Dakishvili.
Ze maken wijn voor een aantal van de grootste Georgische producenten, Teliani Valley en Schuchmann-wijnen.

En tot geen verrassing, deze grote wijnhuizenwillen geen risico nemen en vertrouwen alleen op wijnmakers die de kunst van het maken van wijn onder de knie hebben.

Maar zoals bij elke andere ware kunst, worden de echte parels niet gemaakt in een grote productielijn. Zowel Temuri als Giorgi hebben hun eigen familie wijngaard: Dakishvili vineyards en Teleda Orgo. Het is hier dat zij echt wijn kunnen maken zoals in hun visie deze gemaakt moet worden – en het resultaat is verbluffend! Wijnen met een onderscheidende smaak die uniek is voor de regio Kakhetie en de qvevri-productiemethode.

Natuurlijk kiezen vader en zoon ervoor om hun familiewijn te maken met behulp van de traditionele qvevri-methode. Niet de gemakkelijkste methode, want wanneer de wijn wordt geperst en de qvevri wordt vertrouwd om zijn gisting te hosten, is er geen weg terug of aanpassing van de wijn mogelijk. Dus een diepgaande kennis over het wijn maken op deze traditionele wijze is absoluut noodzakelijk.

Giorgi en Temuri zijn goed op weg om hun familienaam te kerven in de geschiedenis van de wijnmakerij in Georgia. Een hele prestatie als een land al 8000 jaar wijn maakt.

Dakishvili family | Ghvino.nl

De wijngaard

De Dakishvili wijngaarden zijn kleine familie wijngaarden in het dorp Shalauri nabij de stad Telavi in het oostelijk deel van Georgië.

Ze kweken hier al bijna 10 decennia druiven en produceren wijn. Met traditionele en fantastische druiven zoals Saperavi, Rkatsiteli en Kisi gekweekt op hun eigen wijngaarden. Al hun wijnen worden gebotteld op landgoed. In hun kelders laten zij de wijnen in de qvevri of vaten rijpen alvorens ze deze rijp achten om op de markt te brengen. Kwaliteit en smaakervaring staat hier voorop.
Hun wijnen worden veelal direct verkocht aan de toonaangevende Georgische restaurants en aan de beste wijnbars. En natuurlijk, Ghvino.nl!
Drie generaties Dakishvili werken hier om kwaliteitswijn te leveren tegen een geweldige prijs met persoonlijke service.

for those who appreciate the fineness

De Dakishvili family selectie wijnen