Van aarde tot Qvevri en verder

Een goede wijnmaker is als een boer: hij kent zijn land, de bodem, de waterstanden, de wijnstokken en de weersomstandigheden: het terroir. Giorgi begrijpt dit als geen ander. Hij weet wat de optimale omstandigheden zijn voor de wijnstokken om geweldige druiven te produceren. En wanneer de Qvevri wordt gebruikt om wijnen te produceren, is de kwaliteit van de druif alles. Zodra de druiven geperst zijn en de qvevri vertrouwd wordt met het sap, de huiden, kuilen en stengels, zal moeder natuur de rest doen.

Pas daarna is de selectie van de beste eik voor veroudering, de optimale botteltijd en …. hoe u het beste van de wijn kunt genieten – waar de wijnmaker kan het verschil maken. En Giorgi neemt dit heel serieus. Wanneer je een fles van zijn familie wijngaard opent, drink je het niet alleen: je ervaart het.
Je kunt gaan zitten met een vriend die je al lang niet meer hebt gezien, en terwijl je herinneringen ophaalt aan herinneringen uit het verleden, creëer je een nieuwe tijdens het ruiken, proeven en echt ervaren van zijn wijn.

En de grotere gerenommeerde wijnhuizen weten dit ook: wijnproducenten Winiveria en Tavankari vertrouwen op Giorgi met hun wijnstokken, waarvoor hij persoonlijk toezicht houdt op de wijnproductie.

Met verschillende wijnhuizen en verschillende wijnen zult u zeker een wijn vinden die bij elke gelegenheid past, waar een kwaliteitswijn uw gasten (of uzelf!) Zal complimenteren.

We zijn trots dat we een van de beste wijnmakers van Georgië in onze selectie hebben.

Giorgi Solomnishvili | Ghvino.nl
Giorgi Solomnishvili | Ghvino.nl
Giorgi Solomnishvili | Ghvino.nl

De wijngaard

De wijngaard van Giorgi Solomnishvili is erg klein: zo’n 0,2 hectare. Omdat de wijnstok zeer dicht bij elkaar wordt geplant, hebben machines er geen toegang toe. Giorgi Solomnishvili zorgt daarom zelf voor de wijnstokken, met de hand.

Deze aanpak garandeert de absolute hoogste kwaliteit van de kwaliteit van de druiven. En een druif die zich niet ontwikkelt volgens zijn hoge standaard zal worden verwijderd. Het resultaat is een zeer exclusieve wijn met zeer beperkte productiecijfers. Deze wijn kunt u ook langer in uw kelder rusten, maar kan al worden genoten zodra u de fles in uw bezit heeft. Giorgi heeft er al voor gezorgd dat de wijn niet werd gebotteld voordat hij klaar is om ten volle te worden genoten.

Kwaliteit is het resultaat van ervaring

Wijnen van Giorgi Solomnishvili