De traditie voortzetten …

Met een vader die de reputatie heeft een van de beste wijnmakers van Georgië te zijn, zijn er enkele echt grote voetsporen te vullen!
Temuri heeft echter al bewezen de kennis en kunde voort te zetten. Als wijnmaker van de Vita Vinea-wijngaard liet hij zien dat hij zijn eigen unieke stijl heeft gecombineerd met het hoogste kwaliteitsniveau. Zijn wijnen zijn ook zeer geliefd bij de wijndrinkersgemeenschap: op vivino hebben ze scores van meer dan 4.0 / 5.0 die uitstekend zijn!
Het is dan ook geen verrassing dat hij is aangesteld als wijnmaker van Teliani Valley, een positie die zijn vader Giorgi in het verleden ook heeft ingenomen. Grote wijnproducenten als deze nemen niet graag risico’s en werken alleen met de beste wijnmakers  in het veld. En ze weten dat de familie Dakishvili de beste wijnmakers biedt. We zijn al benieuwd naar Temuri’s zoon Davit, wat voor soort geweldige wijnen hij in de toekomst gaat maken!
Temuri Dakishvili | Ghvino.nl
Temuri Dakishvili | Ghvino.nl
Dakishvili family | Ghvino.nl

De wijngaard

De Dakishvili wijngaarden zijn kleine familie wijngaarden in het dorp Shalauri nabij de stad Telavi in het oostelijk deel van Georgië.

Ze kweken hier al bijna 10 decennia druiven en produceren wijn. Met traditionele en fantastische druiven zoals Saperavi, Rkatsiteli en Kisi gekweekt op hun eigen wijngaarden. Al hun wijnen worden gebotteld op landgoed. In hun kelders laten zij de wijnen in de qvevri of vaten rijpen alvorens ze deze rijp achten om op de markt te brengen. Kwaliteit en smaakervaring staat hier voorop.
Hun wijnen worden veelal direct verkocht aan de toonaangevende Georgische restaurants en aan de beste wijnbars. En natuurlijk, Ghvino.nl!
Drie generaties Dakishvili werken hier om kwaliteitswijn te leveren tegen een geweldige prijs met persoonlijke service.

Wijnen van Temuri Dakishvili