Perfectie en niets minder

Giorgi Dakishvili is in Georgië al een gevestigde naam als het om wijn maken gaat. Hij treedt vaak op als (internationaal) jurylid op wijnconcours en wordt tevens door andere wijnhuizen als consultant ingehuurd. Giorgi is al de derde generatie van wijn makers binnen de familie Dakishvili.
 
In Georgië is hij dan ook een gerespecteerd en invloedrijke oenoloog. Hij heeft zich met name onderscheiden op het wijn maken met behulp van de qvevri, de 8000 jaar oude methode van wijn maken waar Georgië om bekend staat. Hij heeft hier o.a. aangetoond hoe het schilcontact omgaat met het zowel afnemen en na 3 maanden weer absorberen van tannines.
 
Door zijn jaren lange ervaring in het wijn maken met de qvevri, zijn de wijnen van Giorgi van kwaliteit en finesse die kunnen concurreren met fantastische Grand Cru’s in Europa. Maar natuurlijk met de duidelijke karakter eigenschappen van de Georgische druiven en de Qvevri-productiemethode.
 
En dankzij zijn enorme kennis van wijn maken, kent hij ook de magie die druiven kunnen produceren. Voor hun Dakishvili-familieselectie heeft Giorgi samen met zijn gezin de perfecte melanges van druiven gekozen om ware meesterwerken te creëren. Erkend door internationale juryleden in de internationale Qvevri-competitie door meerdere van zijn wijnen te belonen met gouden medailles. En deze wijnen zijn inmiddels ook te vinden in toprestaurants in Europa.
Giorgi Dakishvili | Ghvino.nl
Giorgi Daksihvili | Ghvino.nl
Dakishvili family | Ghvino.nl

De wijngaard

Dakishvili Vinyards is een kleine familie wijngaard in het dorp Shalauri nabij de stad Telavi in het oostelijk deel van Georgië.
 
Daar kweken ze al bijna 10 decennia druiven en produceren daar fantastische wijnen van. Met traditionele en inheemse druivenrassen zoals de Saperavi, Rkatsiteli en Kisi welke gekweekt worden op hun eigen wijngaarden. Al hun wijnen zijn door hen zelf gebottled binnen hun eigen marani (wijnkelder). Ze gebruiken zowel qvevri’s als eiken houten vaten om de wijnen te laten vergisten en rijpen. Vaak kiezen zij ervoor om hun wijnen later te bottelen om ze voldoende te laten ontwikkelen en rijpen voor een optimale kwaliteit.
 
Hun wijnen worden direct verkocht aan de toonaangevende Georgische restaurants en in de beste wijnbars. En natuurlijk, Ghvino.nl!
Drie generaties Dakishvili werken hier om kwaliteitswijn te leveren tegen een geweldige prijs met een persoonlijke service.

Wijnen van Giorgi Dakishvili