Perfectie en niets minder

Wanneer een wijnmaker door vele andere wijnboeren om advies wordt gevraagd, weet u dat deze persoon wel een autoriteit op dit gebied moet zijn. Als dezelfde wijnmaker dan ook nog vaak wordt gevraagd om op te treden als jurylid bij wijncompetities, weet je dat deze persoon wijn volledig begrijpt.
 
Maak kennis met Giorgi Dakishvili: de go-to-person als het gaat om wijnmaken in Georgië. Een ongeëvenaarde autoriteit die enkele van de grootste wijnmakerijen in Georgië hebben vertrouwd om hun wijnen te produceren.
 
Maar vraag Giorgi (of Gogi) niet naar zijn reputatie, hij is erg nuchter en bescheiden. En nuchter is hij, hij werkt zijn wijngaarden zoals elke andere boer: hij kent zijn wijnstokken, het terroir en hij zorgt er persoonlijk voor.
 
Als gevolg hiervan zijn de wijnen van Giorgi van kwaliteit en finesse die kunnen concurreren met fantastische Grand Cru’s in Europa. Maar natuurlijk met de gedistingeerde smaak van de Georgische druiven en de Qvevri-productiemethode.
 
En dankzij zijn enorme kennis van wijnmaken, kent hij ook de magie die druiven kunnen produceren. Voor hun Dakishvili-familieselectie heeft Giorgi samen met zijn gezin de perfecte melanges van druiven gekozen om ware meesterwerken te creëren. Erkend door internationale juryleden in de nieuwste internationale Qvevri-competitie door beide wijnen te belonen met gouden medailles. En deze wijnen zijn nu ook te vinden in toprestaurants in Europa.
Giorgi Dakishvili | Ghvino.nl
Giorgi Daksihvili | Ghvino.nl
Dakishvili family | Ghvino.nl

De wijngaard

Dakishvili Vinyards is een kleine familiewijnmakerij in het dorp Shalauri nabij de stad Telavi in het oostelijk deel van Georgië.
 
Daar kweken ze al bijna 10 decennia druiven en produceren daar fantastische wijnen van. Met traditionele en inheemse druiven zoals de Saperavi, Rkatsiteli en Kisi welke gekweekt worden op hun eigen wijngaarden. Al hun wijnen zijn door hen zelf gebottled op het chateau. Ze gebruiken zowel qvevri’s als eiken houten vaten om de wijnen te laten ontwikkelen in hun wijnkelder. Ze bottelen hun wijnen later dan andere om ze voldoende te laten ontwikkelen en rijpen voor een optimale kwaliteit.
Hun wijnen worden direct verkocht aan de toonaangevende Georgische restaurants en in de beste wijnbars. En natuurlijk, Ghvino.nl!
Drie generaties Dakishvili werken hier om kwaliteitswijn te leveren tegen een geweldige prijs met een persoonlijke service.

Wijnen van Giorgi Dakishvili