Kakhuri Mtsvane druif

Kakhuri Mtsvane betekent letterlijk “groene Kakhuri Mtsvane | Ghvino.nlKakheti”, en wordt ook wel gewoon “Mtsvane” genoemd. De Mtsvane Kakhuri is een van de zes verschillende Mtsvane-variaties die in heel Georgië voorkomen, elk met een andere DNA-vingerafdruk en elk genoemd naar de oorsprong van zijn groei. De vijflobbige bladeren van Mtsvane Kakhuri, welke ouder is dan de Rkatsiteli druif, zijn donkergroen en trechtervormig; de middelgrote trossen kunnen behoorlijk dicht zijn, soms met één schouder en middelgrote bessen.
 
De soort ontluikt laat, meestal eind april en rijpt in het middenseizoen, in de laatste twee weken van september, nog vóór de Rkatsiteli druif. Het is een makkelijke groep om uit te kiezen. Het hoopt suiker gemakkelijk op en behoudt toch een hoge zuurgraad, vandaar zijn geschiktheid voor zoete, versterkte wijnen. De wijn opbrengsten van de druif zijn genereus, hoewel de wijnstok zeer vatbaar is voor meeldauw en wordt beschouwd als gevoelig voor de omgeving en eist dus een aandachtige teelt. Het is echter relatief ongevoelig voor wintervorst. Mtsvane Kakhuri groeit goed op de kalkrijke bodems in Kakheti, in het zuidoosten van Georgië, met name in de benamingen van Tsinandali, Manavi, Gurdjaani, Vazisubani en Kardenakhi.
 
Wanneer gevinifieerd in een Europese stijl, heeft de jonge droge, witte wijn vaak een groenige stro-tint. Mtsvane Kakhuri verleent verse witte perzik, bloemen, citrus en tropische aroma’s, met een licht-minerale ondertoon. Het is vrij donker en zal meer abrikoos en steenfruit tonen wanneer gevinifieerd in qvevri. Een aromatische variëteit, het oxideert gemakkelijk, en tenzij gevinifieerd in qvevri, vereist het een gevoelige anaërobe behandeling. Als alternatief kan zij worden gemengd met een percentage Kisi of Rkatsiteli; Mtsvane Kakhuri voegt dan aromatische hoge tonen en complexiteit toe, de andere soorten remmen oxidatie af.
 
De Mtsvane Kakhuri is een solo-uitvoerder in de PDO Manavi, een droge witte wijn uit de regio met een gelijknamige naam in Kacheti. Tot 20% van Mtsvane Kakhuri kan worden gemengd met Rkatsiteli voor de klassieke BOB van Tsinandali. Mtsvane Kakhuri kan ook een kleine rol spelen in versterkte wijnen zoals Kardenakhi. Het is ook geschikt als tafeldruif. Er waren 249 hectaren geplant in 2004.
English translation below
-------------------------------------
Tot onze spijt delen wij mee dat er dit jaar geen paaskorting zal zijn bij ons op de website of in de winkel.
Wij hebben besloten om in de gehele maand April, 10% van alle inkomsten op de website ghvino.nl en de winkel, te gebruiken voor hulp aan de Oekraïense vluchtelingen die in Purmerend opgevangen zijn. Deze hulp zal bestaan uit bijvoorbeeld kinderkleding, snoepgoed voor de kinderen, luiers e.d. Daar waar behoefte aan is bij hen, zullen wij dit geld voor gebruiken. Wij hopen op deze manier ons kleine steentje te kunnen bijdragen om het leed te verzachten voor diegenen die zo ruw uit hun gebruikelijke leven verstoten zijn. 
-------------------------------------
We regret to inform you that there will be no Easter discount on our website or in the store this year.
We have decided to use 10% of all income on the website ghvino.nl and the store throughout April to help the Ukrainian refugees who have been taken care of in Purmerend. This help will consist of, for example, children's clothing, sweets for the children, diapers, etc. We will use this money for what they need. In this way we hope to be able to do our little bit to alleviate the suffering for those who have been so rudely ostracized from their usual lives.

#wine #wijn #ghvino #wijnwinkel #wijngekken #ukraine #supportukraine #fuckputin #winestagram #winesofinstagram #somm #sommelier #purmerend #purmerendcentrum #purmerendwinkelstad #pasen #pasen2022 #paaskorting
English translation below ------------------------------------- Tot onze spijt delen wij mee dat er dit jaar geen paaskorting zal zijn bij ons op de website of in de winkel. Wij hebben besloten om in de gehele maand April, 10% van alle inkomsten op de website ghvino.nl en de winkel, te gebruiken voor hulp aan de Oekraïense vluchtelingen die in Purmerend opgevangen zijn. Deze hulp zal bestaan uit bijvoorbeeld kinderkleding, snoepgoed voor de kinderen, luiers e.d. Daar waar behoefte aan is bij hen, zullen wij dit geld voor gebruiken. Wij hopen op deze manier ons kleine steentje te kunnen bijdragen om het leed te verzachten voor diegenen die zo ruw uit hun gebruikelijke leven verstoten zijn. ------------------------------------- We regret to inform you that there will be no Easter discount on our website or in the store this year. We have decided to use 10% of all income on the website ghvino.nl and the store throughout April to help the Ukrainian refugees who have been taken care of in Purmerend. This help will consist of, for example, children's clothing, sweets for the children, diapers, etc. We will use this money for what they need. In this way we hope to be able to do our little bit to alleviate the suffering for those who have been so rudely ostracized from their usual lives. #wine #wijn #ghvino #wijnwinkel #wijngekken #ukraine #supportukraine #fuckputin #winestagram #winesofinstagram #somm #sommelier #purmerend #purmerendcentrum #purmerendwinkelstad #pasen #pasen2022 #paaskorting