Reispakket 1

Wijn en Liefde

Minimum aantal deelnemers:  6
Periode: gehele jaar
Duur: 7 dagen (6 nachten)

 

 


Prijs per persoon: € 450,-

Dag 1

De Aankomst

Aankomst op de Luchthaven van Tbilisi (TBS) waar je wordt opgehaald en naar het hotel in Tbilisi wordt gebracht.

Luchthaven Tbilisi
Tbilisi

Dag 2 deel 1

Tour (Oud) Tbilisi

Tour door Oud Tbilisi
Bezienswaardigheden bezichtigen, waaronder:
– De Metekhi Cathedraal
De Narikala vesting
De grote synagogue van Tbilisi
Natuurlijke zwavel baden

Tbilisi (de hoofdstad van Georgië), is in de 5e eeuw gesticht door koning Vakhtang Gorgasali. Vanaf de 6e eeuw werd het de hoofdstad van Iberia (de oude naam van Krtli). Dankzij de goede geografische positie, werd de stad al snel een politiek en economisch centrum tussen Azië en Europa.

Dag 2 - deel 2

Tour Mtskheta

Tour door Mtskheta
Bezienswaardigheden bezichtigen, waaronder:
Jvari Klooster
Svetitskhoveli Cathedraal

Waar de Aragvi en Mtkvari rivier samenvloeien, ligt een van de oudste steden van Georgia. Mtskheta werd al bewoond sinds de 2e millenium V.C. Het was de hoofdstad van het oosterse Georgische gedeelte van het koninkrijk Iberia vanaf de 3e eeuw V.C. Het wordt aangenomen dat de naam “Mtskheta” komt van de naam “vader van alle Georgiers, de zoon van Kartlos – Mtskehtos”. Mtskheta is een door UNESCO aangewezen wereld erfgoed locatie en is een levend museum , met veel architectonische en historische monumenten.

Dag 2 - deel 3

Welkomstdiner

De tweede dag wordt afgesloten met een echt Georgisch welkomstdiner. Met allerlei lokale gerechten – en natuurlijk Georgische wijnen. Dit is een mooi moment om de eerste indrukken van Georgië uit te wisselen, op zijn Georgisch: tijdens het eten en drinken!

Na het heerlijke diner, overnachten we in een hotel in Tbilisi.

Dag 3 & 4 - deel 1

De wijnstreek van Georgië

Het huis van Alexandre Chavchavadze

Het huis-museum van de Georgische dichter Alexandre Chavchavadze ligt in Tsinandali op zijn patrimoniale land. Het museum omvat een woonhuis en een decoratieve tuin, waarvan 12 hectare van het gebied bij het moment hoort. Deze tuin huisvest veel unieke soorten flora van alle wereldstreken. Op het grondgebied van het park, is er een kleine voorouderlijke kerk waar de Russische schrijver en diplomaat Alexander Griboyedov en Nino Chavchavadze (dochter van Alexandre Chavchavadze) trouwden. Het museum stelt privé bezittingen, met inbegrip van de rijke collectie van schilderijen ten toon. Daarnaast is er ook een “enoteca”  (bewaarplaats van wijnen). De enoteca heeft ideale omstandigheden voor het bewaren en tentoonstellen wijnen. De collectie is mede samengesteld door de Franse wijnmaker Masanobu (speciaal uitgenodigd door Chavchavadze). De enoteca omvat 70 verschillende wijnen, met als oudste wijnen, de Poolse “Honey” van 1814 en een Georgische Saperavi van 1841. De enoteca heeft maar liefst 11 gouden medailles ontvangen in diverse internationale tentoonstellingen.

Dag 3 & 4 - deel 2

De wijnstreek van Georgië

Telavi
De eerste nederzetting op het grondgebied van het huidige Telavi ontstond in ​​de Late Bronstijd. In het najaar van deze oude periode is er al een nederzetting met stedelijk karakter hier. Vanaf de 11e eeuw werd Telavi een centrum van de regio Kakhet-Hereti Samtavro . In de tweede helft van de achttiende eeuw verkreeg Telavi een afbeelding kenmerkend voor een middeleeuwse stad.

Lokale Wijnkelder
We gaan in een lokale wijnkelder Georgische wijnen proeven en zelf “Chacha” (een soort wodka) maken en proeven – “ZAVODOBA”.

Terug naar Tbilisi

Dag 5 - deel 1

Kazbegi, bergachtige inspiratie

Bezienswaardigheden bezichtigen, waaronder::
Ananuri Ensemble
– Mleta
Gudauri
Stepantsminda (Kazbegi)
Gergeti Church

Ananuri ensemble
Het Ananuri versterkte fort, dateerd uit de 17e eeuw en is gelegen op de linkeroever van de rivier de Aragvi, langs de beroemde originele Georgische militaire snelweg.

Mleta – Gudauri
Na het passeren van Mleta – een mooi dorp in de Khevi regio met een prachtig uitzicht, brengen we een bezoek aan Gudauri. Dit is Georgië’s meest (recent) ontwikkelde ski-resort. Op meer dan 2000 meter hoogte is sneeuw nooit een probleem. De nieuw gebouwde hotels en kabelbanen bieden een hoge mate van kwaliteit en comfort voor de moderne skiër.

Dag 5 - deel 2

Kazbegi, bergachtige inspiratie

Stepanstminda
Kazbegi -Stepanstminda, het beste resort in de Georgische bergen is gelegen op de noordelijke hellingen van de Grote Kaukasus. Het ligt op een van de hoogste bergen in Europa (5043 m).

Gergeti Holy Trinity Church
De Gergeti Holy Trinity Church is gelegen op een heuvel in de uitlopers van Mkinvartsveri piek op 2200 meter boven zeespiegel. Het is gebouwd in de 14e eeuw.

We overnachten in een gasthuis in Kazbegi

Dag 6

Tbilisi

Terugreis naar Tbilisi.

Eenmaal teruggekomen in Tbilisi, is er een dag om zelf deze mooie stad te verkennen. Uiteraard helpen we graag met wat tips om naartoe te gaan, en helpen graag met het organiseren van vervoer. Er is in ieder geval genoeg te beleven: kleine marktjes met souvenirs, kunstmarkten en natuurlijke moderne winkelstraten. Daarnaast zijn er ook nog bezichtigingen en historische plekken om te bezoeken. De grote kerk van Tbilisi (Sameba) is ook zeker een bezoek waard!

Dag 7

Terugreis

En helaas is er ook een moment dat we weer naar huis gaan.

Op dag 7 wordt je naar het vliegveld gebracht voor de terugreis naar Nederland. Maar je neemt heel veel bagage mee: geweldige herinneringen en een unieke ervaring!

Aanvullende details

Wat is er inbegrepen?

 • Vervoer van en naar het vliegveld;
 • Vervoer op de tours;
 • Hotelaccommodatie op basis van ca. 3 sterren  (2-persoons of dubbel bed);
 • Maaltijden volgens programma;
 • Wijnproeverijen op “Shumi” wijngaard;
 • Welkomstdiner (met inbegrip van alcoholische dranken);
 • Engels / Russisch sprekende gids;
 • Sommige lokale gidsen in sommige musea en wijnkelders;
 • 1 fles water per persoon per dag;
 • CD met de foto’s van uw reis als een geschenk!

Aanvullende details

Wat is er niet inbegrepen?

 • De vlucht;
 • Reisverzekering;
 • Alcoholische dranken tijdens de maaltijden (behalve bij het welkomstdiner in het landhuis en de wijn proef-tour);
 • Alle entreegelden tijdens het programma;
 • Lunches en diners (ca. 10-15 euro p.p.);
 • Eventuele visumkosten.