DAG EEN: AANKOMST IN TBILISI

-/ – / Diner

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Tbilisi ontmoeten we u om u naar uw hotel te brengen.

Uw ontdekkingsreis begint hier in alle comfort.

Neem een kijkje bij uw hotel, geniet van een diner in een traditioneel Georgisch restaurant met folklore-show, gevolgd door een massage van een uur en body scrub in een van de beroemde zwavelbaden in de regio.

Tbilisi sulphur baths | Ghvino.nl
Tbilisi | Ghvino.nl

DAG TWEE: TBILISI

Ontbij / Lunch / Diner

Tbilisi is een sprekend voorbeeld van de mix van nationaliteiten, culturen, religies en etnische groepen in Georgië.

Tbilisi werd gesticht in de 5de eeuw na Christus door Vakhtang Gorgasali, de Georgische koning van Kartli (Iberia) en in de 6e eeuw tot hoofdstad gemaakt.

Maak vandaag op een wandeltocht kennis met de stad en loop door de oude wijken en het centrum, met zijn beroemde zwavelbronnen langs de Mtkvari-rivier. Bezoek de Metekhi-kerk, ga over de Metekhi-brug, de eerste brug gebouwd om de linker- en rechteroever van de Mtkvari-rivier te verbinden, sta in de Sioni-kerk, waar het Sint Nino-kruis vanaf 337 na Christus wordt bewaard en stop bij de Anchiskhati-kerk, de oudste kerk in Tbilisi.

Traditionele huizen met balkons en wijnranken begeleiden uw wandeling naar Narikhala, het 4e-eeuwse fort met uitzicht op de stad. Het fort biedt een prachtig uitzicht op de stad en de regio.

Na de lunch in een lokaal restaurant, bezoekt u het Georgische Staatsmuseum, dat bekend staat om zijn collectie gouden en zilveren voorwerpen en sieraden uit de voorchristelijke periode uit verschillende delen van het land.

Als de tijd het toelaat, maak een wandeling langs Rustaveli Avenue, waar beruchte architecturale en historische gebouwen zoals het Paleis van de Jeugd, het parlement van Georgië, Kashveti Church, Rustaveli Theatre, National Picture Gallery en de Academie van Wetenschappen wonen.

DAG DRIE: VAN TBILISI NAAR KAZBEGI

Ontbijt / Lunch / Diner

Na het ontbijt checken wij uit het hotel en rijden wij via Mtskheta naar Kazbegi. Mtskheta is de oude hoofdstad van Oost-Georgië. De bekering van het land tot het christendom vond plaats in Mtskheta in 337 na Christus en het wordt beschouwd als een van de belangrijkste religieuze centra van Georgië.

Wij bezoeken in Mtskheta de Svetitskoveli Catheral en het prachtige Jvari-klooster, gelegen aan de rand van een klif.

Wij vervolgen de rit langs de prachtige Kaukasus naar Kazbegi. De rit naar Kazbegi is net zo spannend als Kazbegi zelf. Hier checken wij in een hotel, het “Rooms Hotel” Kazbegi, een modern, gezellig resort met een adembenemend bergachtig uitzicht en een altijd vriendelijke service.

De eerste van zijn soort in Georgia, deze luxueuze ontsnapping, heeft een eenvoudig, open ontwerp waardoor gasten zich meteen thuis kunnen voelen.

Er is veel te zien en te doen in en rond het Rooms Hotel Kazbegi. Je kunt een korte, opwindende wandeling maken naar de historische Gergeti Trinity Church, een bezoek brengen aan het nabijgelegen Alexander Kazbegi-museum of zelfs de berg Kazbek beklimmen.

Dineer in stijl en proef een verscheidenheid aan Georgische gerechten van het informele buffet en het à-la-cartemenu en combineer het met een opmerkelijke fles Georgische wijn.

Mtskheta | Ghvino.nl

DAG VIER: KAZBEGI

Ontbijt / Lunch / Diner

Geniet vanmorgen van het ontbijt voordat je de Gergeti Tsminda Sameba Trinity kerk bezoekt.

De Gergeti Tsminda Sameba Trinity kerk is gebouwd in de 14e eeuw op meer dan 2000 meter hoogte op de voet van een heuvel. Vanaf deze plek heeft u een onvergetelijk uitzicht op de berg Kazbek, die over alles uittorent met zijn 5000 meter aan hoogte. De berg is bedekt met gletsjers en permafrost.

Volgens de legende was de titan Prometheus die mannen vuur bracht, vastgeketend op de berg Kazbek.

Vervolgens rijden we naar Sno Gorge, een gebied rijk aan natuurlijke mineraalwaterbronnen en bezaaid met oude torens. Hier vinden we ook de prachtige Gveleti-waterval, een van de hoogste watervallen van Georgië.

Na deze prachtige dag keren we terug naar het hotel voor een uitgebreid diner.

DAG VIJF: KAZBEGI NAAR SIGNAGI

Ontbijt / Lunch / Diner

Na een ontspannen ontbijt rijden wij naar het zeer oostelijke deel van Georgië. Deze streek staat  bekend om zijn uitstekende wijnen, warme gastvrijheid, pittoreske landschappen en gulle mensen.

Onderweg brengen wij nog een bezoek aan het “Qvevri” wijnmuseum.

Vervolgens checken wij in het hotel, gelegen in het hart van Signagi.

 

Sighnaghi | Ghvino.nl

DAG ZES: SIGNAGI

Ontbijt / Lunch / Diner

Na het ontbijt, maken wij een rondleiding door de stad van Signagi. De naam van de plaats betekent “onderdak”. Signagi is een van de kleinste steden in het land met een van de rijkste geschiedenissen.

De stad ligt op een heuvel omringd door een versterkte muur, beschouwd als de op een na langste muur na de Chinese Muur.

Een grote verscheidenheid aan talen en nationaliteiten mengen zich met het unieke berglandschap om van Signagi een van de meest adembenemende plekken op aarde te maken.

Verken verschillende architectonische monumenten en leer meer over de tradities van de lokale bevolking, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht dat zich opent op de prachtige Alazani-vallei, bekend als de bakermat van Georgische wijnen.

Ervaar voorafgaand aan de lunch de voorbereiding van de traditionele Georgische keuken, waaronder Churchkela (een delicatesse bestaande uit een mengsel van walnoten en druiven), Khinkall (vleesballetjes), Mtsvadi (Georgische barbecue), Khachapuri (Georgische kaaspastei), en Chacha (Georgische grappa).

Deze voorbereidingen worden begeleid door een traditioneel Georgisch feest met Georgische folklore en zelfgemaakte huiswijn. Breng de avond op uw gemak door in Signagi.

DAG ZEVEN: HET VERTREK

Na deze schitterende rondreis, is er helaas ook het moment dat men weer naar huis terug gaat. Op deze laatste dag wordt u teruggebracht naar de Luchthaven van Tbilisi voor uw terugvlucht.

Bent u geïnteresseerd in deze of andere reizen van TikaTours? Neem dan een kijkje op de webpagina of neem direct contact op via de volgende links:

Naar Tikatours.com E-Mail